22409
Book
In basket
Żywienie w sporcie : kompletny przewodnik / Anita Bean ; przełożyła Ewa Wojtczak. - Wydanie 2. - Poznań : Zysk i S-ka Wydawnictwo, copyright 2014. - 359, [1] strona : ilustracje ; 23 cm.
Publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, przekazująca cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich. Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno każdemu amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne polskie wydanie (oparte na siódmym angielskim z 2013 roku) autorka wzbogaca o efekty najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości. Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach: jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu, jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka, jak poprawić sylwetkę, ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17215 [Magazyn 1], P.17216 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 17198.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17197.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginalny: Complete guide to sports nutrition, 2013.
General note
Tytuł oryginalny: "The complete guide to sports nutrition" 2013.
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 337-352. Indeks.
Language note
Tłumaczenie z języka angielskiego
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again