22425
Book
In basket
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca.)
Osteoporoza to choroba polegająca na osłabieniu układu kostnego człowieka. Działania profilaktyczne, między innymi właściwa dieta, mogą okazać się niezwykle skuteczne i należy je rozważyć szczególnie u osób, które przekroczyły 60. rok życia, mają jeden lub więcej czynników ryzyka. Pożywienie powinno zawierać wystarczająco dużo wapnia i witaminy D, ponieważ składniki te są niezbędne do budowy kości. W poradniku przedstawiono najważniejsze informacje o przyczynach i ryzyku wystąpienia tej choroby oraz wskazania dotyczące prawidłowej diety - między innymi przykładowe, zbilansowane jadłospisy.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 17318.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17317.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 163-[164].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again