22409
Book
In basket
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca.)
Cukrzyca, szczególnie typu 2, jest jedną z najczęściej występujących chorób cywilizacyjnych. Na jej powstawanie ogromny wpływ mają nieprawidłowa dieta i siedzący tryb życia. Autorzy omawiają sposoby leczenia cukrzycy, podkreślając znaczenie leczenia dietetycznego. W naszym poradniku Czytelnik znajdzie rady dotyczące zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej - a więc czynników odgrywających decydującą rolę w profilaktyce i leczeniu tej choroby. Ważnym uzupełnieniem publikacji jest wykaz produktów zalecanych i przeciwwskazanych w diecie osób chorych na cukrzycę oraz przykładowe jadłospisy. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie; mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 17336.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17335.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 184-[185].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again