22409
Book
In basket
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca.)
Powtarzające się, uporczywe dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego, takie jak bóle brzucha, biegunki lub zaparcia, nie zawsze muszą być objawem groźnej choroby. Mogą one towarzyszyć schorzeniu zwanemu zespołem jelita nadwrażliwego lub jelitem drażliwym. W powstawaniu i leczeniu tego schorzenia znaczącą rolę odgrywają zarówno czynniki żywieniowe, jak i psychiczne. W tym poradniku Czytelnik znajdzie wskazówki, jak zmienić tryb życia oraz dietę, co jeść, a jakich potraw unikać, żeby złagodzić uciążliwe objawy. W książce zawarto praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 17332.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17331.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 100-101.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again