22415
Book
In basket
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca.)
Złe nawyki żywieniowe i brak ruchu - to główne czynniki prowadzące do otyłości. W tym poradniku Czytelnik znajdzie rady dotyczące zdrowego trybu życia i leczenia dietą: jak zmienić sposób odżywiania, jakich produktów unikać, a z jakich przyrządzać posiłki, aby się pozbyć nadwagi lub utrzymać prawidłową sylwetkę. Autorzy omawiają również leczenie farmakologiczne i chirurgiczne oraz zalety i wady stosowania różnych diet i leków. Przykładowe jadłospisy będą służyć pomocą osobom z różnym stopniem zaawansowania nadwagi i otyłości w wykorzystaniu wskazówek dietetycznych. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 17330.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17329.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 139-140.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again