22406
Book
In basket
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna / redakcja naukowa Franciszek Świderski. - Wydanie 3 uaktualnione -1 dodruk (PWN). - Warszawa : Wydawnictwa Naukowe PWN, 2018. - 389, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy.)
Książka jest poświęcona technologii coraz powszechniej stosowanej żywności wygodnej oraz żywności funkcjonalnej, która umożliwia szybkie przygotowanie potraw bądź uszlachetnienie potraw gotowych. Po wprowadzeniu w podstawy teoretyczne technologii, opisano substancje dodatkowe stosowane w produkcji żywności wygodnej, metody jej wzbogacania i stosowane zamienniki. Obszerną część poświęcono charakterystyce półproduktów i potraw gotowych, a w części końcowej omówiono aspekty prawne tej dziedziny produkcji z uwzględnieniem rozporządzeń Unii Europejskiej. Książka jest przeznaczona dla studentów akademii rolniczych, specjalizujących się w żywieniu człowieka, pracowników zakładów przetwórstwa żywności oraz uczniów szkół gastronomicznych.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17296 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 17654.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17653.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Target audience note
Dla studentów kierunków Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego, uczniów techników gastronomicznych, przemysłu spożywczego, szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again