22409
Book
In basket
W prezentowanej monografii skupiono się na przedstawieniu możliwości doskonalenia jakości pracy przewodnickiej (pilockiej). Książka ma na celu przedstawienie wieloaspektowego podejścia do doskonalenia kompetencji przewodnickich (pilockich) i jego roli w promowaniu turystyki przyjazdowej i wyjazdowej. Ze względu na zmiany społeczno-ekonomiczne będące następstwem pandemii COVID-19 położono nacisk na wskazanie zmian w organizacji ruchu turystycznego i powstanie nowych trendów wynikających z ograniczeń dotyczących przemieszczania się. W publikacji omówiono m.in. takie zagadnienia, jak: wiedza żywieniowa dotycząca turystyki, zróżnicowanie możliwości wykorzystania herbaty w turystyce; grzybobranie jako forma sylwaturystyki; ocena jakości sensorycznej i stopnia akceptacji nowych produktów kuchni fusion z kiszonych warzyw i owoców; nanoturystyka – nanomateriały i nanotechnologie w turystyce; różnicowanie możliwości wykorzystania herbaty w turystyce; dostosowania społeczne do potrzeb turystyki dostępnej; witraże wrocławskich kościołów jako produkt turystyczny; barokowe kaplice grobowe i epitafia we wrocławskich kościołach; Wrocław miastem św. Edyty Stein – patronki Europy.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 23904.XX.7 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
General note
Materiały z VII Konferencji Naukowo-Turystycznej, 21-22 października 2022 r., Wrocław.
Bibliography, etc. note
Bibliografie, netografie przy referatach.
Funding information note
Współfinansowanie: Minister Edukacji i Nauki
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again