22409
Book
In basket
Książka „Dietetyka w chirurgii bariatrycznej” dotyczy dynamicznie rozwijającej się, zarówno w Polsce jak i zagranicą, dziedziny medycyny, oraz ważnego zagadnienia zdrowia publicznego czyli stale rosnącej częstości otyłości i jej powikłań oraz nowoczesnych i skutecznych metod jej leczenia jakimi są operacje bariatryczne. Publikacja stanowi kompleksowy przegląd zagadnień z zakresu chirurgii bariatrycznej: od problematyki otyłości i związanych z nią zaburzeń metabolicznych, poprzez rodzaje operacji bariatrycznych, ich wady i zalety, po dokładny opis postępowania dietetycznego, będącego kluczowym elementem okresu pooperacyjnego. Jest jedyną tego typu pozycją na rynku wydawniczym, podsumowującą aktualne informacje oraz międzynarodowe wytyczne, a także ukazującą doświadczenia znakomitych specjalistów w tej dziedzinie w Polsce.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 24141.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 24140.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
Target audience note
Dla dietetyków, fizjoterapeutów, psychologów, lekarzy rodzinnych.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again