22409
Book
In basket
(Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej : program wieloletni 2011-2014 ; nr 59.)
Praca została zrealizowana w ramach zadania badawczego Rolnictwo zrównoważone a bezpieczna żywność i zdrowie w temacie Konkurencyjność rolnictwa zrównoważonego, bedącego częścią Programu Wieloletniego 2011-2014. Monografia powstała przy współpracy pracowników Instytutu Ekonomiki i Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - PIB z ekspertem z Instytutu Kardiologii w Warszawie, który podjął próbę oceny: (1) związku pomiedzy poziomem i strukturą spożycia żywności w Polsce a poziomem umieralności spowodowanej wybranymi grupami chorób, (2) związku między wybranymi poziomami klasycznych czynników a poziomem umieralności z powodu wybranych grup chorób, (3) związku miedzy wybranymi czynnikami ekologiczno-środowiskowymi a umieralnością oraz (4) wartości predykcyjnej wybranych składników jakości diety na ryzyko zgonu. [ze wstępu]
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 14639.XVII.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr., netogr. s. 153-[160].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again