22415
Book
In basket
Celem książki jest zapoznanie Czytelnika z przyczynami i następstwami niedożywienia związanego z chorobą oraz ze współczesnymi metodami oceny stanu odżywienia i możliwościami wykorzystania ich w opiece żywieniowej, będącej ważną częścią dobrej praktyki klinicznej. W książce opisano m.in.: metody umożliwiające rozpoznanie niedożywienia, powikłania chorobowe, sposoby oceny stanu odżywienia i zapotrzebowanie na składniki odżywcze u pacjentów. Oprócz wiedzy teoretycznej omówiono postępowanie w konkretnych sytuacjach klinicznych. Tabele, wykazy i zestawienia ułatwiają korzystanie z informacji w codziennej praktyce.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.11304.XVIII.10 [Wypożyczalnia B], 17261.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 12430.XVIII.10 [Czytelnia B], 17260.XVIII.10 [Czytelnia B] (2 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Target audience note
Dla lekarzy zabiegowych, pediatrów, internistów, pielęgniarek, dietetyków; studentów medycyny, pielęgniarstwa, dietetyki.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again