22409
Książka
W koszyku
Celem książki jest zapoznanie Czytelnika z przyczynami i następstwami niedożywienia związanego z chorobą oraz ze współczesnymi metodami oceny stanu odżywienia i możliwościami wykorzystania ich w opiece żywieniowej, będącej ważną częścią dobrej praktyki klinicznej. W książce opisano m.in.: metody umożliwiające rozpoznanie niedożywienia, powikłania chorobowe, sposoby oceny stanu odżywienia i zapotrzebowanie na składniki odżywcze u pacjentów. Oprócz wiedzy teoretycznej omówiono postępowanie w konkretnych sytuacjach klinicznych. Tabele, wykazy i zestawienia ułatwiają korzystanie z informacji w codziennej praktyce.
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11304.XVIII.10 [Wypożyczalnia B], 17261.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12430.XVIII.10 [Czytelnia B], 17260.XVIII.10 [Czytelnia B] (2 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla lekarzy zabiegowych, pediatrów, internistów, pielęgniarek, dietetyków; studentów medycyny, pielęgniarstwa, dietetyki.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej