22415
Book
In basket
(Psychologia)
Napisana żywym i przystępnym językiem książka zawiera szczegółowe omówienie najnowszych badań dotyczących zachowań związanych z jedzeniem. Chociaż w analizie tej rozległej dziedziny autorka nawiązuje do socjologii, psychiatrii i innych pokrewnych dyscyplin, to kładzie nacisk przede wszystkim na psychologię odżywiania się, ujmowaną z punktu widzenia społecznego, zdrowotnego i klinicznego. Zostały tu poruszone takie tematy, jak istota zdrowego odżywiania się, sposób dokonywania wyborów dotyczących jedzenie, stosowanie diet czy kwestia niezadowolenia z ciała, a także przyczyny otyłości, bulimii i anoreksji oraz metody ich leczenia.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.14028 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.11235.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 12316.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
General note
Tyt. oryg.: "The psychology of eating : from healthy to disordered behavior" 2010.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 293-348. Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again