22425
Książka
W koszyku
W pracy podjęto próbę ukazania różnych elementów potencjału turystycznego w układzie regionalnym i lokalnym, a także możliwości ich wykorzystania w turystyce ze szczególnym uwzględnieniem turystyki wiejskiej, w tym agroturystyki. Zaprezentowano też doświadczenia wybranych krajów europejskich w rozwoju turystyki, z wykorzystaniem potencjału turystycznego obszarów wiejskich. W kształtowaniu oferty gospodarstw agroturystycznych oraz innych podmiotów świadczących usługi turystyczne na wsi cenne bowiem mogą być doświadczenia innych krajów, a szczególnie tych które znacznie wcześniej dostrzegły możliwości rozwoju obszarów wiejskich z wykorzystaniem funkcji turystycznej.
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9305.XX.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Streszcz. ang. przy pracach.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy pracach.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej