22409
Book
In basket
Publikacja jest poszerzoną i uzupełnioną wersją Przewodnika do ćwiczeń z fizjologii człowieka. Zakres treści tej publikacji w stosunku do pierwowzoru został rozszerzony o opis kilku ćwiczeń z zakresu fizjologii przewodu pokarmowego. Dokonano również zmian w opisie niektórych ćwiczeń będących wynikiem kilkuletniej praktyki zajęć ze studentami. Skrypt jest przeznaczony dla studentów II roku studiów stacjonarnych i niestacjonarnych Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, zarówno dla kierunku technologia żywności i żywienie człowieka, jak i kierunku dietetyka. Zawiera ćwiczenia dotyczące funkcjonowania poszczególnych układów wchodzących w skład organizmu ludzkiego: układu nerwowego i narządów zmysłów, mięśni szkieletowych i gładkich, przewodu pokarmowego, układu hormonalnego, oddechowego, wydalniczego, sercowo-naczyniowego, rozrodczego oraz fizjologii krwi i fizjologii wysiłku fizycznego.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.7376.XVIII.4 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 8342.XVIII.4 [Czytelnia B], 8343.XVIII.4 [Czytelnia B] (2 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again