22409
Książka
W koszyku
Chemia rolna zajmuje się poznawaniem i kształtowaniem oddziaływania nawozów na roślinę za pośrednictwem środowiska glebowego. Głównym celem chemii rolnej jest optymalizacja nawożenia, prowadząca do wzrostu plonów roślin, z zachowaniem ich dobrych cech jakościowych, wysokiej efektywności, a więc i opłacalności, oraz bez ujemnego wpływu na środowisko. Książka składa się z pięciu rozdziałów. Szczególne miejsce zajmują chemicznorolnicze metody analityczne oraz opracowane dla tych metod programowe zalecenia nawozowe.
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 7876.XVII.6.2 [Magazyn 1], P.7589 [Magazyn 1], P.7590 [Magazyn 1], P.7588 [Magazyn 1] (4 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7046.XVII.6.2 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7877.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej