22409
Book
In basket
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Odpowiednia dieta kobiety w ciąży to nie tylko gwarancja zdrowia dziecka, ale i dobrej formy mamy. Organizm kobiety czeka wysiłek związany z okresem intensywnego wzrostu płodu, porodem oraz karmieniem piersią. Dlatego należy wybierać urozmaicone posiłki, które dostarczą białka, węglowodanów złożonych, dobrej jakości tłuszczu, witamin i składników mineralnych w odpowiednich proporcjach. Wskazane jest jedzenie 5 posiłków dziennie, starać się nie podjadać i nie ulegać wszystkim zachciankom, a zwłaszcza tym niezdrowym. Poradnik ten pomoże przygotować się do ciąży i przeprowadzi czytelnika przez ten najpiękniejszy okres w życiu kobiety z zachowaniem dbałości o prawidłowy sposób odżywiania.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.4545.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 4951.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 140-141.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again