22415
Book
In basket
Książka wypełnia dotychczasową dotkliwą lukę na rynku wydawniczym i wychodzi naprzeciw potrzebom pacjentów. W przystępnej formie -w postaci pytań i odpowiedzi -zapoznaje czytelników z istotą choroby, jej przyczynami, różnorodnością obrazu klinicznego oraz możliwościami leczenia dietetycznego i rokowaniem. Przedstawia także sprawdzone przepisy kulinarne. W książce podkreśla się dużą skuteczność leczenia celiakii, alergii pokarmowej i nietolerancji laktozy pod warunkiem przestrzegania zasad dietetycznych. Pacjenci muszą uwierzyć, że efekty leczenia zaleta, w dużej mierze od nich samych. Stosowanie się do przedstawionych w tej publikacji zaleceń zapewni im nie tylko prawidłowy rozwój fizyczny, lecz również psychiczny i społeczny.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. P.2326.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again