22415
Book
In basket
Agroturystyka rozumiana jako zorganizowana i powszechna forma turystyki w gospodarstwach rolnych jest w Polsce zjawiskiem stosunkowo nowym. Jej rozwój i znaczenie są już jednak na tyle ważne, że konieczne jest bliższe rozpoznanie tej dziedziny, a także udzielenie pomocy osobom prowadzącym gospodarstwa agroturystyczne. Książka wychodzi na przeciw tym potrzebom. jest to pierwsze na rynku księgarskim opracowanie na ten temat zawierające zarówno aspekty teoretyczne, jak i praktyczne. Autorki przedstawiają przesłanki rozwoju agroturystyki, rodzaje i poziom związanych z nią kosztów, możliwości oraz źródła zdobycia środków na ten cel, zasady kalkulowania cen i korzyści oczekiwane z jednej strony przez środowisko wiejskie, z drugiej przez turystów. Podstawowe kategorie ekonomiczne zostały omówione w sposób bardzo jasny i przystępny, trudniejsze terminy wyjaśniono w słowniczku, poszczególne zagadnienia poparte są przykładami z województw olsztyńskiego i suwalskiego, które mają już bogatą ofertę usług agroturystycznych i duże doświadczenie w tej dziedzinie. Książka adresowana jest do wykładowców, uczniów i studentów kształcących się w zakresie turystyki, pracowników Ośrodków Doradztwa Rolniczego oraz osób podejmujących tę działalność, którym pomoże w przekształcaniu gospodarstwa rolnego w agroturystyczne, podwyższeniu standardu i kategorii obiektu, uatrakcyjnieniu oferty oraz usprawnieniu obsługi gości.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.771.XX.1.4 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. P.770.XX.1.4 [Czytelnia B] (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again