22409
Book
In basket
(World Review of Nutrition and Dietetics ; 105)
W ostatnim czasie znacznie zmienił się profil pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii (OIT). Są to obecnie osoby coraz starsze, cierpiące na więcej niż jedną chorobę ostrą i przewlekłą, często po wielu zabiegach operacyjnych. Mimo tego, dzięki nowym osiągnięciom naukowym, zaangażowaniu w proces terapeutyczny systemów komputerowych i zaawansowanych technologii udaje się jednak stale poprawiać ich wyniki leczenia. Gigantyczny postęp dotyczy również leczenia żywieniowego.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.18320.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 20580.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 20579.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału i równoległy: Nutrition in intensive care medicine : beyond physiology, 2013
General note
Na książce także ISBN oryginału.
Bibliography, etc. note
Bibliografia przy pracach. Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again