22409
Book
In basket
„Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu”. Z Podsumowania
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 22014.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 22013.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Grande inganno del cibo : manuale di autodifesa dall'industria alimentare, 2017
General note
Tytuł oryginału : Il grande inganno del cibo : manuale di autodifesa dall'industria alimentare.
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 181-187.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again