22409
Book
In basket
W podręczniku omówiono: najważniejsze teorie wykorzystywane w edukacji żywieniowej wraz z przykładami zastosowania wiedzy w praktyce; procedurę ułatwiającą studentom i praktykom projektowanie skutecznej edukacji żywieniowej, przełożenie teorii na strategie, cele edukacyjne i praktykę oraz opracowanie planu edukacyjnego; zagadnienia dotyczące realizacji edukacji żywieniowej w różnych grupach: wśród dzieci, młodzieży i dorosłych, osób o niskim poziomie alfabetyzmu i osób z różnych grup kulturowych. „Edukacja żywieniowa” to książka przeznaczona dla studentów różnych poziomów studiów przed- i podyplomowych w zakresie żywienia. Może być przydatna także dla pracujących edukatorów żywieniowych i menedżerów jako źródło wszechstronnych informacji do planowania i realizacji skutecznych programów edukacji żywieniowej skierowanych do różnych grup odbiorców.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.18046 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
All copies are currently on loan: sygn. 19726.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 19725.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Nutrition education : linking research, theory, and practice, 2016
Bibliography, etc. note
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Target audience note
Dla studentów przed- i podyplomowych w zakresie żywienia, a także dla edukatorów żywieniowych.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again